thumbs-iconServicii de curatenie industriala, curatare hote si sablare

clock-iconProgram : Luni-Sambata (8.00am - 6.00PM)

mobile-icon

Suntem aici pentru tine!0765 390 791

10 secrete pentru a-ti curata casa sau apartamentul in jumatate din timpul pe care il acorzi de obicei

10 secrete pentru a-ti curata casa sau apartamentul in jumatate din timpul pe care il acorzi de obicei

Maid cleaning stove top
3 Mar

10 secrete pentru a-ti curata casa sau apartamentul in jumatate din timpul pe care il acorzi de obicei

Pentru a-ti curata casa nu este neaparat nevoie sa apelezi la firme de curatenie pentru acest lucru. Iti poti face curatenie la domiciliu singur, daca iti faci un sistem bine pus la punct, inainte sa te apuci de treaba.

Iata ce trebuie sa faci:
1. Fa-ti o lista cu tot ce ai de facut inainte sa te apuci de curatenia generala. Este important ca atunci cand faci curatenie sa cureti zonele casei, mereu, in aceeasi ordine. Curata fiecare camera pe rand si lasa lucruri precum spalatul pe jos la urma. Pentru o curatenie eficienta este nevoie sa iti impui o rutina. Aceasta rutina te va ajuta sa termini mult mai repede curatenia apartamentului.
2. Curata de sus in jos. Sterge praful treptat, pentru a nu te trezi ca praful din alta parte se depune pe masuta pe care tocmai ai sters-o.
3. Ia-ti toate substantele de curatare si uneltele necesare si pune-le la indemana. Atunci cand faci curatenie, trebuie sa ai toate uneltele in apropiere pentru a salva timp.
4. Fiti proactivi, pentru ca cel mai bun mod de a pastra o casa curata, este oprirea si prevenirea problemelor inainte sa apara.
5. Folositi pamatufuri pentru a sterge praful. Pamatufurile, in special cele din pene de strut, sunt ideale pentru stergerea prafului. Trebuie sa retineti faptul ca pentru straturile groase de praf va trebui sa folositi o carpa si spray de mobila, pamatuful nu va fi de ajuns.
6. Apeleaza la solutii bio pentru a curata mizeria. De exemplu, zeama de lamaie este ideala pentru a curata petele de rugina din casa.
7. Nu uita de petele de mucegai din baie. Mucegaiul este extrem de daunator pentru sanatate. Poti scapa de el folosind putin peroxid de oxigen (apa oxigenata), pe care sa o pulverizezi direct pe pete. Lasa peroxidul sa actioneze timp de 5 minute si va ucide ciuperca.
8. Scapa de depunerile de calcar. In cazul in care obiectele din inox sau tevile sunt pline de calcar, nu trebuie sa le curatati cu perii dure, sau carpe. Curatandu-le asa vei zgaria suprafetele si nu este indicat. Foloseste otetul alb. Toarna otet pe o carpa si curata delicat suprafetele pline de calcar. Nu va trebui sa depui foarte mult efort si vei observa suprafetele stralucesc.
9. Cuptorul cu microunde necesita o atentie speciala. Probabil ca interiorul cuptorului arata ca o zona de razboi. Un truc foarte bun pentru a curata cuptorul cu microunde, este sa pui o ceasca plina de apa in cuptor si sa sa o incalzesti pana cand fierbe. Acest lucru va crea condens si va inmuia depunerile din interiorul cuptorului. Stergeti cu o carpa umeda si putin degresant, iar cuptorul va fi ca nou.
10. Pentru a diminua timpul de curatenie este important sa faci curatenie mai des. Acest lucru te va scapa de corvoada unei curatenii interminabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *