thumbs-iconServicii de curatenie industriala, curatare hote si sablare

clock-iconProgram : Luni-Sambata (8.00am - 6.00PM)

mobile-icon

Suntem aici pentru tine!0765 390 791

Tot ce trebuie sa stii despre curatarea prin sablare

Tot ce trebuie sa stii despre curatarea prin sablare

sablare-bronz
4 Apr

Tot ce trebuie sa stii despre curatarea prin sablare

Sablarea este un procedeu de curatare a suprafetelor greu de curatat prin improscarea de materiale abrazive (nisip, sticla, gheata carbonica, etc) direct pe suprafata pe care o doriti curatata.

Sablarea este utilizata pentru:

• curatare: vopsea, rugina, mucegai, ulei, graffiti, adezive, latex, grasimi, poliuretan, bitum, funingine, etc.;
• igienizare/dezinfectare;
• netezirea suprafetei (spre exemplu, inainte de grunduirea sau vopsirea echipamentelor se recomanda sablarea acestora, pentru a elimina impuritatile si pentru a obtine o suprafata neteda inainte de vopsire).

 

METODE DE SABLARE

Exista mai multe metode de sablare. Procedeul executat este aproximativ acelasi pentru fiecare metoda.

Aveti nevoie de un aparat de sablat, compresor si material abraziv . Unele abrazive sunt mai dure, cu un impact puternic asupra suprafetei (sablare cu nisip, sticla, coji de nuca), in timp ce altele sunt special concepute pentru suprafetele mai “delicate” (sablare cu soda, gheata carbonica, abur uscat).

In functie de material, dimensiune, arhitectura, proprietatile echipamentului pe care il doriti curatat si utilitatea acestuia se aplica o anumita metoda.

Fiecare metoda de sablare prezinta avantaje si dezavantaje. Inainte de a recurge la o anumita metoda sau alta, este bine sa va documentati, deoarece exista riscul de a degrada/deterioara echipamentul pe care doriti sa il sablati daca folositi metoda nepotrivita.

CUM IDENTIFIC METODA DE SABLARE?

Inainte de alegerea metodei de sablare un operator de sablare profesionist va cere atat informatii de ordin tehnic cat si informatii referitoare la utilitatea echipamentului. Toate aceste informatii sunt extrem de utile pentru depistarea metodei de sablare adecvate (ecologica/non-ecologica, abraziva/non-abraziva, cu apa/metoda uscata de curatare, etc):
• de ordin tehnic (material, arhitectura, tipul/volumul depunerilor, dimensiuni, etc)
• utilitatea echipamentului (ex: echipament utilizat in industria alimentara – in acest caz, trebuie sa se utilizeze o metoda de sablare ecologica, care curata, igienizeaza si dezinfecteaza suprafata).
Cel mai bine este ca operatorul de sablare sa se deplaseze la sediul dumneavoastra pentru o vizionare a suprefetei pe care o doriti sablata.

CE TREBUIE SA STIU INAINTE DE SABLARE

Daca sablarea are loc la sediul dumneavoastra este foarte important ca prestatorul de servicii de sablare sa va ofere informatii despre:
• dimensiunea spatiului de sablare
• potentialul electric necesar
• aparate utilizate (compresor, dispozitive)
• echipamente de protectie necesare (ochelari, antifoane, manusi, salopete, casca de protectie, etc).

De asemenea, trebuie sa primiti informatii cu privire la atentionarile si precautiile metodei ce urmeaza a fi utilizate: (toxicitate, intensitate sonora, etc.)

CE RISC DACA NU RESPECT CONDITIILE DE SABLARE?

Este important sa retineti faptul ca in timpul sablarii se pot produce evenimente neplacute, daca nu respectati conditiile de desfasurare a procedeului de sablare: vatamari corporale: arsuri la nivelul pielii, expunerea la diferite produse chimice, afectiuni la nivelul cailor respiratorii, etc).

Sablarea este un procedeu de curatare care trebuie realizat in conditii speciale. In cazul echipamentelor ce pot fi deplasate, este de preferat ca acestea sa fie sablate intr-un atelier de sablare special amenajat: un spatiu inchis, dotat cu aparate de sablare, containere adecvate de depozitare a substantei de curatare daca este cazul si echipamente de protectie.

In situatia in care echipamentul dumneavoastra nu poate fi deplasat, se asigura sablarea acestuia la fata locului, doar in conditiile in care sunt eliminate riscurile producerii de incidente neplacute: eliberati spatiul de obiecte, oameni care ar putea impiedica buna functionare a procedeului de sablare si care ar avea de suferit in urma procesului de sablare, acolo unde este cazul.

Dacă ceva îţi este neclar legat de acest articol sau vrei să ne impărtăşesti o experienţă legat de acest subiect trimite-ne o întrebare/lasă un “comment” împreună cu numele şi e-mailul tau prin formularul interactiv de mai jos.
Un consultant ROVENT iţi va răspunde pe această pagina printr-un “reply” sub întrebarea ta in cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *