thumbs-iconServicii de curatenie industriala, curatare hote si sablare

clock-iconProgram : Luni-Sambata (8.00am - 6.00PM)

mobile-icon

Suntem aici pentru tine!0765 390 791

Despre curatare ventilatoarelor, hotelor si tubulatura din restaurant

Despre curatare ventilatoarelor, hotelor si tubulatura din restaurant

curatare-hote_blog
4 Apr

Despre curatare ventilatoarelor, hotelor si tubulatura din restaurant

Ventilator ce huruie, hota nu mai trage….ce se intampla? Cum imi dau seama ca sistemul de exhaustare nu functioneaza corespunzator si ce mi se poate intampla daca nu iau masuri?

Iata ce ne spun cel mai des clientii nostri:

 • Miroase urat in bucatarie
 • Ventilator ce huruie (curatare ventilator)
 • Din hota se scurg grasimi
 • Hota nu mai trage bine

Dragii mei, de ce credeti ca se intampla acest lucru? Raspunsul este foarte simplu – grosimea stratului de grasimi si reziduuri este atat de mare pe peretii hotei, tubulaturii si pe ventilator, incat sistemul de exhaustare nu mai poate functiona la standarde normale (gripare ventilator).

Filtrele de grasimi montate in sistemul de exhaustare nu reusesc sa filtreze vaporii cu uleiuri si grasimi in proportie de 100%. Cei care reusesc sa treaca de aceste filtre se racesc si se condenseaza pe hota, tubulatura, ventilator. Se formeaza astfel un strat solidificat pe suprafata tubulaturii, care va poate crea adevarate neplaceri (raspunsul este simplu– curatare ventilator, hota si tubulaturi interioare, iar acolo unde este cazul inlocuire filtre/ montare colectoare de grasimi, etc.)

Curatare ventilator, hota, tubulaturi – ce mi se poate intampla daca nu sunt curatate?

 • Grasimea acumulata in interiorul sistemului de exhaustare creeaza o incarcare combustibla destul de periculoasa; de la o scanteie se poate isca un incendiu
 • Toxiinfectie alimentara in randul angajatilor si clientilor (grasimile de pe hota/tubulatura se scurg in preparate);Ventilator care cedeaza si trebuie inlocuit (curatare ventilator)Mirosurile neplacute in bucatarie, salile de meseGrasimea se scurge pe la imbinarile tubulaturii

  Un sistem de exhaustare neservisat periodic este un factor de disconfort, atat pentru agajati cat si pentru clienti. Iar in cazul unui incendiu – ca patron aveti cel mai mult de pierdut!

  Sistemul trebuie curatat! Si nu doar asa la suprafata. Trebuie curatat in intregime (curatare ventilator, hota, tubulaturi, filtre de grasime).

  • curatare hota propriu-zisa
  • curatare tubulaturi orizontale si verticale (instalare capace de vizitare acolo unde este cazul)
  • curatare ventilator (demontare/curatare/remontare)

  Hota se poate curata manual, intr-o oarecare masura. In ceea ce priveste tubulatura, va sfatuim sa apelati la o firma specializata, deoarece tubulatura nu poate fi curatata decat cu aparate specializate care sa permita curatarea in aceste spatii. Pentru a facilita accesul acestora se monteaza capace de vizitare pe tubulatura. In majoritatea cazurilor pentru curatare ventilator, acesta trebuie demotat inainte.

  Este un procedeu care necesita echipamente profesioniste si experienta in acest domeniu. Echipa noastra realizeaza astfel de lucrari si va putem ajuta. Daca v-am starnit interesul ne puteti contacta pentru o vizionare gratuita la sediul dvs.

  Va multumim pentru incredere si va asteptam cu sugestii, comentarii, informatii (curatare hota, ventilator, tubulaturi) sablamtot@gmail.com 0747.277.444

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *